Blog

STRESEM PROTI VIRÓZÁM

Pojem stres si obvykle nespojujeme s ničím pozitivním a už vůbec ne s pozitivním dopadem na naše zdraví. Stres můžeme zažívat v práci, ve škole, ale i doma, když máme pocit, že je toho na nás moc a vlastně nic nestíháme. Ale není stres jako stres!

Ve prospěch našeho zdraví můžeme využít jiný druh stresu. A to ten, který pro naše tělo představují jakékoliv změny teplot. Rozhodně si ale nepředstavujte hodiny strávené v extrémním horku, nebo v teplotách hluboko pod bodem mrazu. Stresové faktory, kterým jsme vystavování dlouhodobě, mohou náš organismus oslabit z pohledu fyzické i psychické kondice. Kouzlo pozitivního stresu spočívá v jeho krátkodobosti. Náš organismus pak reaguje na tyto krátké podněty vnitřního či vnějšího prostředí řetězcem reakcí, které našemu zdraví opravdu svědčí.

Krátkým, pravidelným stresem vyrovnáme aktivitu nervového systému, nastartujeme imunity a podpoříme odolnost organismu. A to je přesně to, co potřebujeme, abychom podzimní a zimní měsíce netrávili s kapesníkem u nosu.

Je prokázáno, že střídání studené a teplé koupele snižuje hladinu stresového hormonu kortizolu v našich tělech. Pokud se odhodláme chladu vystavit, odměnou nám bude zlepšení nálady, a to díky noradrenalinu, který se začne uvolňovat. Ideálního ,,stresátora“ v chladných měsících představuje vířivka. Kombinace studeného vzduchu a teplé vody se o dodávku blahodárného stresu postará velmi příjemnou cestou. Získáte navíc větší odolnost organismu a silnější imunitu, což má nesmírně pozitivní přínos nejen pro nynější kvalitu života, ale také pro zdravotní prevenci do budoucna.

Přijde vám koupel uprostřed zimy jako přímá provokace pro nastydnutí? Při pobytu v teplé až horké vodě dochází k pronikání tepla do tělesného jádra, odkud je efektivně rozváděno krevním řečištěm do celého těla. Prohřejí se proto i hlouběji uložené tkáně. Při celkové koupeli vám tak ani venku v mrazivém počasí nebude zima. A pokud se připravíte i na přechod do vířivky a následně zpět, nastydnutí téměř nehrozí. Župany, osušky, pantofle. To je výbava, kterou byste v zimě měli mít při koupeli venku vždy po ruce. Po koupeli se přesuňte do teplého a suchého prostředí, kde v relaxaci můžete pokračovat.

Zpět na seznam

Vířivka k vašemu domu

+420 734 395 996 oddělení obchodu

Katalogy

Vybrat tu pravou vířivku nebo swim spa není jen tak. Objednejte si proto naše katalogy, ve kterých najdete veškeré informace o vašem novém společníkovi na celý život.

Objednat katalog